
Cum te decizi ce tatuaj să îți faci?
Dacă nu știi ce vrei, începe prin a căuta pe online sau prin cărți, albume mai multe tatuaje. În funcție de ce te atrage, hotărăște-te cât de mare ți-ar plăcea să fie tatuajul și pe ce parte a corpului. De asemenea, gândește-te dacă ți-ar plăcea unul colorat sau doar cu negru. Încearcă să îți creezi un mood board, dar nu te fixa pe o anumită fotografie cu un anumit tatuaj. Vrei un tatuaj unicat, așa cum ești și tu și nu o copie.
Dacă nu te descurci singur sau nu ai timp să faci asta, poți să iei legătura cu un artist specializat în tatuaje şi să-ţi recomande chiar el câteva modele și îți va explica ce implică fiecare. Oricare ar fi alegerea ta, asigură-te ca desenul este unul care te reprezintă pe tine și lasă loc artistului tatuator să te ghideze mai departe.
Înainte de a stabili programarea, asigură-te că ai cercetat cum trebuie și salonul și că acesta respectă normele de igienă. Portofoliul artistului este iar important. Poți verifica cu ușurință feedback-ul și recenziile în paginile de social media sau pe website-ul personal al acestuia. Fiecare artist are o specializare pe un anumit stil de desen. Unii artiști se specializează în modele de tip acuarelă sau tatuaje tradiționale japoneze sau tatuaje negre, în linie, în puncte, neo traditional și multe altele. Dacă vrei un design specific, asigură-te că artistul ales știe cu adevărat să lucreze la el.
Când este perioada optimă pentru ați face un tatuaj?
Poți merge într-un salon de tatuaj și poți obține tatuajul oricând. Însă există momente de evitat pentru o astfel de decizie, cum ar fi înainte să pleci în vacanță vara sau când știi că urmează o perioadă în care te vei expune la soare. Se recomandă acoperirea tatuajului proaspăt în faţa soarelui. Prea multă expunere la lumina directă a soarelui va dăuna. Nu numai că va provoca iritații, dar poate provoca și estomparea timpurie. Chiar și atunci când un tatuaj este complet vindecat, prea multă lumină solară atrage acest risc.
De asemenea, reține că nu este recomandat să mergi să înoţi după realizarea unui tatuaj. Evită această activitate cel puţin o săptămână. Una dintre cele mai frecvente greșeli este neglijarea îngrijirii ulterioare. Citește mai multe despre îngrijirea tatuajului aici.