Crossroads Tattoo

a

Cum se realizează un tatuaj permanent

Pentru ca un tatuaj să fie permanent, cerneala trebuie să intre în derm, țesutul de sub stratul exterior al pielii, numit epidermă. Acest lucru se face prin injectarea a acului în piele. Un artist utilizează un aparat de tatuat (sau mai multe) la care atașează aceste ace. Ele sunt de mai multe dimensiuni. De exemplu, unul dintre acele mici este unul format dintr-o combinație de 3 ace subțiri, dispuse conic (3RL Round Liner) sau paralel (3RS Round Shader), ce descriu o linie. Există ac și de 1RL, dar există și de 20 RL. Pentru zonele în care se dorește umplerea se folosesc ace de tip MG, RMG, RS.

Artistul încarcă acul cu cerneală, pornește motorul care mișcă acul și-l aplică în mișcare pe piele. Durerea este suportabilă și diferă de la persoană la persoană sau de la o parte la alta a corpului. Însă ia în calcul faptul că fiecare punct de cerneală este introdus individual, aşa că durerea se mărește exponențial. În acest caz, e bine să-ţi știi gradul de toleranță la durere. Unele zone de pe corp sunt mai sensibile ca altele. 

 

Cât timp durează realizarea unui tatuaj?

Timpul de execuție al unui tatuaj depinde de complexitatea, tipul și mărimea modelului. Un tatuaj mic, dar cu un portret poate fi realizat și în 6 ore și invers, un tatuaj mare, dar minimalist, simplist poate fi efectuat într-o oră. 

 

Ce riscuri implică realizarea unui tatuaj?

Apelează întotdeauna la un artist de tatuaje în care ai încredere sau despre care te-ai documentat înainte. Asigură-te că toate acele folosite sunt sterile, că toate accesoriile de pe masa de tatuat au fost sterilizate în prealabil și că salonul este unul în care igiena este de mare preț. Orice contaminare îți poate contracta o serie de afecţiuni grave, cum ar fi virusurile hepatitice B și C.

Întreabă tatuatorul despre orice nelămuriri ai. Poți să-l rogi chiar să te lase să asiști când acesta îți pregătește masa de lucru. Obligatoriu acesta trebuie să poarte mănuși de unică folosință, pe care trebuie să și le schimbe de fiecare dată când a atins orice obiect ( ex: telefonul mobil sau tableta) care nu este dezinfectat sau împachetat corespunzător în folie de unică folosință. Nu numai acul cu care urmează să fi tatuat prezintă un risc, ci toate accesoriile de pe masă, deoarece în timpul realizarii tatuajului există pericolul de contaminare a tuturor echipamentelor aferente.

De menţionat este şi că cel puţin 6 luni de la realizarea unui tatuaj, nu ai voie să donezi sânge. Acest lucru intră în criteriile de eligibilitate ale donării, chiar dacă cerneala intră doar în straturile pielii şi nu în sânge în mod direct.

Comentariu

×