Crossroads Tattoo

a

Acordă importanță zonei corpului unde va fi plasat tatuajul

Un artist tatuator cu experiență te poate ajuta sa îți conceapă un desen care să se potrivească cu partea corpului unde dorești tatuajul. De exemplu, dacă vrei niște aripi mari pe spate, în zona umerilor, atunci trebuie sa te asiguri ca desenul va avea forma potrivită și aripile nu se vor curba pe umăr, astfel încât ele să arate frânte, rupte. Este important ca atunci cand îți faci un tatuaj pe antebraț, acesta sa fie vizibil în totalitate. Nu vrei un portret, al cărui chip să se vadă jumătate din fata și jumătate din spate. Mai mult, mărimea desenului trebuie să îmbrace frumos corpul. Un desen prea mic pe o parte a corpului cu suprafața de piele mare va arăta ciudat, disproporționat și nu va flata silueta.

Cele mai populare locuri pentru tatuat sunt încheieturile mâinii, antebrațul, umerii, omoplații, orice zonă a spatelui, pieptul, coapsele (mai ales pentru femei), gambele. Dar orice parte a corpului poate fi tatuată. Cele mai puțin dorite sunt zonele de incheieturi, unde pielea este foarte fină și nu există foarte multă grăsime sau mușchi, astfel realizarea tatuajul va fi una dureroasă. Plus că mobilitatea zonei va “rupe” tatuajul în două părți. 

Zona mâinilor și a degetelor este din nou o zona foarte disputată. Avand în vedere că pielea de pe mâini și degete este foarte subțire și se exfoliază cu repeziciune, tatuajul riscă să se estompeze în foarte puțin timp, de aceea tatuajele în aceste zone trebuiesc făcute cu o linie foarte groasă și contururi bine definite. 

Cel mai important, locuri diferite pe corp produc diferite niveluri de durere. În general, tatuarea într-o zonă cu mușchi sau grăsime va determina mai puțină durere decât tatuarea pe os. Cu siguranță, un tatuaj pe coaste este considerat unul destul de dureros. Cu cât sunteți mai relaxați și mai răbdători cu atât procesul va fi mai ușor de suportat. Tatuajul se face fără anestezie, însă există anumite soluții cu efect de scurtă durată care amorțesc un pic zona, astfel încât procesul să fie mai suportabil.

Comentariu

×