Crossroads Tattoo

Mystic Connections

Artiștii prezenți:

 

Bogdan Ceoceanu

Nadine Kseibi

Mircea Iacob 

Elisia Tîrnoveanu

Mihai Ene

 

Perioada expoziției: 2 – 16 sept 2022

Vernisaj: 2 sept – ora 18:00

Program de vizionare: Marți – Vineri 12:00 – 18:00 și Sâmbătă 12:00 – 16:00

 

Expoziția “Mystic Connections” aduce în același spațiu lucrările unor artiști ce caută să se îndepărteze de realitatea dată și să reexamineze ceva mai profund emoționalul înrădăcinat în experiențele personale, repoziționând ideea de misticism în arta plastică. Expoziția își propune să trezească provocări unice, transformându-se cu fiecare tablou într-o simfonie a trezirii spirituale, creând un sentiment de introspecție. Viziunea exaltată a fiecărui artist este un instrument de epurare în încercarea lumii materiale de a transcende materia.

 

Bogdan Ceoceanu @bogdan.ceoceanu.artist crează din dorința de a cunoaște și a se autocunoaște. Lucrările lui se învârt în jurul propriilor percepții ale lumii înconjurătoare, dar și a lumii valorilor morale și spirituale. Subiectele abordate sunt alegorice, spirituale și mitice, mesajul revelându-se pe parcursul parcurgerii operelor sale.

Caută formele în lucrările sale, pornind de la o schiță spontană în cărbune sau ulei, neclară și bazată pe frânturi din memorie – o bucată de peisaj, o poziție corporală expresivă. Altfel, pornește de la dezordonat, de la o simplă proiecție ștearsă și ajunge la structură compozițională închegată.

 

Nadine Kseibi @nadine_kseibi tratează în lucrările sale subconștientul uman, descoperind astfel că imaginația neobișnuită poate fi o zonă terapeutică neintenționată pentru fiecare spectator. 

Își exprimă viziunea artistică prin culoare și tehnici diferite. Lucrările sale reprezintă un proces în desfășurare, de transformare a viziunii artistice de exprimare.

 

Mircea Iacob @iacobxmircea își exprimă în lucrările lui viziunea asupra lumii, ce reprezintă un sincronism între perioada veche a Imperiului Roman și momentul actual. Secvențele imaginative inspirate din Antichitate, conturează, concomitent, imagini raportate la timpul și spațiul actual. Nevoia de a clarifica forme blurate din imaginatie, cu ajutorul picturii, îi formează un automatism de a îi vedea pe oamenii apropiați în propriul scenariu. 

Aduce în fața privitorului, personaje îmbrăcate în straie din Antichitate, plasate într-un spațiu al Romei Antice, prin ideile acumulate cu ajutor spiritului observator, al documentației asupra imaginilor, unde se regăseau poziții ale figurilor umane, cât și materialității autentice ale veșmintelor.

 

Elisia Tîrnoveanu @elisia.tirnoveanu este cunoscută pentru interesul ei asupra ochiului uman și a semnificațiilor din spatele simțului vizual, definind vederea ca fiind cel mai nobil dintre simțuri.

Lucrările ei sunt, majoritatea, încadrate în figurativ și simbolism, atrag atenția către ochi, acesta devenind un laitmotiv, reprezentat în diverse forme și cromatici. 

 

Pentru a putea capta un spațiu amplu pe o pânză de dimensiuni medii, Mihai Ene s-a folosit de o oglindă convexă, o oglindă de circulație ca unealtă de aprofundare și subiect de studiu. Artistul a realizat că tipul de lumină îi influențează starea, alterându-i simultan percepția cât și implicit proiecțiile. Lucrările sunt compuse din două planuri, cel al reflexiei oglinzii convexe și cel al spațiului exterior.

 

Galeria Crossroads sau, pe scurt, X Gallery este un spațiu alternativ, în care pictura și artele vizuale se îmbină cu arta tatuajului. Galeria își propune să formeze o comunitate având ca bază o galerie de artă în care să fie promovați artiști vizuali, prin expoziții și ateliere dedicate.

 

foto credit: Fantographie Studio

Comentariu: 1
  • badin.ro
    10 luni ago

    Sunt extrem de incantat sa descopar acest site grozav. Am vrut sa va multumesc pentru timpul acordat pentru aceasta lectura minunata!! Cu siguranta mi-a placut fiecare parte din ea si, de asemenea, v-am salvat in fav pentru a vedea informatii noi pe blogul dvs.

    Reply

Comentariu

×