Crossroads Tattoo

After Ink

Expoziția After Ink își propune să aducă în prim plan exclusiv artiști tatuatori ce exploatează și mediile alternative în care aceștia se pot exprima.

 

Artiștii prezenți:

Alex Caligari

Dan Lica 

Livia Penda 

Andrei Chiriță

 

Perioada expoziției: 21 iulie – 4 aug 2022

Vernisaj: 21 iulie – ora 18:00

Program de vizionare: Marți – Vineri 12:00 – 19:00 și Sâmbătă 12:00 – 16:00

 

Alex Caligari creează în afara canalelor tradiționale academice, care definesc educația artistică formală. Este ceea ce numim ‘a self-taught artist’.

Începe să tatueze în 2005 și din 2010 dedică constant timp picturii în ulei și desenului în creion. Lucrările expuse se concretizează în ultimii 7 ani. Sunt terenul de întâlnire între o lume interioară și priviri din exterior. Alex preferă să comunice prin imaginea lipsită de titlu, care redă un filtru personal aplicat unui șir de întâlniri cu lumea.

Suprarealismului cotidian i se adaugă detaliile altor dimensiuni. În unele lucrări, imaginile deschid căi directe către vis și alte lumi. Pe lângă instrument de transmitere pentru lumea interioară, imaginea servește și ca mijloc prin care Alex descarcă cele mai puternice gânduri într-un proces asumat de acceptare și eliberare.

 

Dan Lica este absolvent al Facultății de Arte Plastice din Iași, și are un master în cadrul Facultății de Arte Plastice din Timișoara. Este artist tatuator al cărui stil înclină spre blackwork, geometric și decorativ.

Când nu tatuează, își exprimă emoțiile și trăirile folosind cărbunele. Sub mâna artistului, particulele de cărbune se sfărâmă, producând o bogăție variată de tonuri, efecte texturale și contururi preliminare. 

Se poate observa în lucrările sale continua dezvoltare a ideilor inițiale, pe care le studiază, le ajustează, le transformă și le imaginează într-o perpetuă mișcare. Desfășurarea evolutivă dă sens formei materiei ce răsună tare și clar în desenele sale.

 

Livia Penda este absolventă a Universității Naționale de Artă din București, specializarea Grafică. După terminarea facultății a realizat grafică pentru timbre și nu numai preț de câțiva ani la Romfilatelia. O influență mare asupra a ceea ce a realizat până acum în materie de lucrări, a fost a tatălui ei, graficianul Octavian Penda. Acesta i-a insuflat dragostea față de arta medievală, heraldică și nu numai. Tematicile pe care le abordează în prezent se îndreaptă spre partea socială și politică.

 

Andrei Chirită  este artist tatuator cu experiență în domeniu de peste 8 ani. A participat la convenții de tattoo în Romania și Franța.

Parcursul său ca artist tatuator l-a purtat prin stiluri de la dotwork, linework la black & grey realism. În prezent stilul abordat este abstract color.

Pe langă tattoo, Andrei @andrei.c.tattoo își dedică timp și pentru pictură, abordand teme care fac referire la spațiu și natură. Având o afinitate pentru culori și compoziție, Andrei adeseori distorsionează realitatea în favoarea coloristicii lucrării.

 

foto credit: Fantographie Studio


Galeria Crossroads sau, pe scurt, X Gallery este un spațiu alternativ, în care pictura și artele vizuale se îmbină cu arta tatuajul. Galeria își propune să formeze o comunitate având ca bază o galerie de artă în care să fie promovați artiști vizuali, prin expoziții și ateliere dedicate.

 

Mai multe despre eveniment și pe paginile noastre de social media: insta@crossroads.gallery și facebook: @gallery.crossroadstattoo

Citește și:

„After Ink”, expoziția realizată de un grup de tattoo artists

After Ink @ XGallery

Comentariu

×