Crossroads Tattoo

Cristina Dimuș & George Raicu

Cristina Dimuș și George Raicu – expoziție de artă  5 – 19 mai 2022

 X Gallery – Strada Lunei nr.7, București

Vernisaj: 5 mai 2022 – 19:00-22:00

Curator: Cezar Popa

 

Cristina Dimuș este masterandă la Universitatea Națională de Artă din București, specializarea Pictură.

Temele abordate în lucrările sale fac referire la reinterpretarea peisajului, explorarea spațiilor, invocând o ieșire din șablonul obișnuit. Propune în arta sa o lume complexă, creând senzația unei evadări din cadrul terestru într-unul închipuit. Astfel, imaginile arhitectonice monocrome care se detașează vizual devin amintiri-colaje sau fotografii-memorii ce se regăsesc într-un registru mental profund ancorat în dorința de a călători, a explora și a vedea pe viu frumusețea lumii și a naturii.

Transforma astfel ideea de peisaj într-un fenomen, într-o imagine care devine obiect de meditație, un ținut nesfârșit cu un orizont incert și repere personale, înă auriul-solar ce răzbate din fundalul lucrării deschide calea spre speranță și optimism. Peisajul este un spațiu de tranziție, un ansamblu al căror contururi se pierd în urbanul lumii. Aceasta ajunge să dezvolte multiple fațete: de reprezentare, obiect, idee și experiență proprie. Folosește o tehnică picturală autentică, cu efecte vizuale, ce fac trimitere la fotografii-colaje.

 

George Raicu este masterand la Universitatea Națională de Artă din București, specializarea Pictură.

Perioada sa artistică își are originea în domeniul restaurării. Timpul dedicat studiului și voluntariatului din cadrul laboratorului de restaurare reprezintă momente cruciale ce-i vor influența atât stilul cât și tematicile viitoarelor sale lucrări. Prin atenta observare a diferitelor esențe, structuri cât și a diverșilor factori degradanți ai lemnului, a produs o captivație ce-l va determina să le transpună în pictură.

Astfel, lucrările sale pun în scenă spații abstractizate ce reflectă pustietatea într-o manieră apocaliptică precum și efectul necruțător al timpului asupra materiei. În acest mod, lemnul devine un obiect arheologic ce inspiră un aer nostalgic.

Monocromia, alegere cromatică este condiționată atât de analiza mai multor radiografii efectuate asupra obiectelor din lemn cât și a unor stări cum ar fi liniștea, repausul și introspecția. Pe când, componentele cromatice au fost alese cu scopul reflectării sobrietății și a caracterului sumbru a elementelor inspirate de tezaurul silvic.

 

Galeria Crossroads sau, pe scurt, X Gallery este un spațiu alternativ, în care pictura și artele vizuale se îmbină cu arta tatuajul. Galeria își propune să formeze o comunitate având ca bază o galerie de artă în care să fie promovați artiști vizuali, prin expoziții și ateliere dedicate.

 

Programul de vizionare al expoziției:

Marți – Vineri 12-19:00 și Sâmbătă 12-16:00

Mai multe despre eveniment și pe paginile noastre de social media: insta@crossroads.gallery și facebook: @gallery.crossroadstattoo

 

Foto credit: Cristi Branzescu

Comment

×